Skip to content

Beste vrienden en vriendinnen van Hegyem,
Hieronder kun je, je bestelling doen.

Alle wijnen zijn vegan, zoveel mogelijk ongefilterd en laag in sulfiet.

Dínomdánom BIO- 2021  Een volle frisse wijn van Olasz Rizling.  Met een palet van wat limoen en peer, wat venkel en anijs. Verrassend goed bij een mooie geitenbrie of een blauwe kaas en gerechten met pittige smaken. Een mooie combinatie met bijvoorbeeld romig bloemkoolsoepje of Hollandse Asperges! Ook een fijne wijn om te drinken tijdens een borrel met wat hapjes. 
Mulattató – 2018 Een frisse wijn van Olasz Rizling met een alcoholpercentage ca 11,5%. Wat limoen en appel. Heerlijk dorstlessend in de zon op een terras.  Uitverkocht!
Zöld Veltelini – 2020 Je kent deze misschien als Grüner Veltliner, hier een volle gulle witte wijn met elegantie (deels vergist op barrique; romig met gele appel, witte perzik wat kruidigheid en een pepertje in de afdronk) die zich goed laat combineren met allerlei gerechten die hoog in smaak zijn. Probeer ‘m eens bij gerechten uit de Aziatische keuken of een stevige vis. Tip: heerlijk bij een kaasfondue. 
Rosé– 2021 BIO Meer dan een Rosé!  Karaktervolle rosé,  deze jaargang is van zowel Syrah als de Kékfrankos druif. Mooie bleekrose kleur, fris, levendig met een bite. Je proeft kersen en aardbei met framboos. Drink haar solo, of bij zonnige gerechten. 
Ballada (Syrah – Kékfrankos) – 2020; 12 maanden gerijpt op gebruikte barriques.  Zwart en donkerrood fruit, tikje vanille en licht kruidig en peperig met rijpe tannine. Heeft rijping op de fles nodig om haar potentie ten volle te tonen. Jaargang 2020 is op dronk wordt mooier en kan nog jaren mee. 
Cabernet Franc – 2019; 12 maanden opgevoed in gebruikte barriques. Opwekkend rood fruit, kruidig met een beetje grafiet en tabak. Liefhebbers kiezen voor deze spannende wijn. 
Regélő (Kékfrankos
–  2019 BIO (Zilver) De wijn is 12 maanden opgevoed op gebruikte barriques. Je proeft elegant rood fruit, kersen, laurier, en een beetje chocolade. Heeft rijping op de fles nodig. Nu op dronk maar kan zeker jaren mee en wordt mooier.
Amber – 2017 BIO (Goud) Een oranje wijn: gemaakt van witte druiven 3 weken schilcontact en 9 maanden opvoeding op nieuw eiken. Amberkleurig, vandaar de naam. Een droge wijn; wat gedroogd fruit een beetje amandel, rijpe tannines en mooie zuren. Een wijn waar beslist bij gegeten mag worden. In kleine oplage beschikbaar; voor de liefhebber en de nieuwsgierige ontdekker! Nog jong en wordt met de jaren mooier. Uitverkocht!

Als vriend van Hegyem vraag ik of je de factuur vooruit wilt betalen. Jouw meeleven met Hegyem geeft mij werkkapitaal waarmee ik het seizoen mede kan bekostigen. Alvast heel hartelijk dank voor je steun.

De Zöld Veltelini en de Ballada hoop ik in april in Nederland te hebben. De Rosé en de OlaszRizling volgen in mei. Midden juni zijn alle wijnen volop voorradig.

Alle wijnen gaan per doos van 6 flessen.