Skip to content

Vrienden van Hegyem

Inmiddels alweer 16 jaar geleden stond ik in de heuvels van Zuid-west Hongarije. Ik bekeek het land dat bij een boerderij hoorde, die we misschien zouden kopen. Het bleek een oude wijngaard te zijn, prachtig gelegen boven op een heuvel. Ik liep rond, viel stil, mijn hart bonsde; ‘zou het dan toch mogelijk zijn?’
Sindsdien ben ik de trotse bezitter van een klein wijngoed, Hegyem geheten, Hongaars voor ‘mijn berg’. Samen met mensen uit het dorp hebben we de oude vervallen wijngaarden in ere hersteld. Nu, in 2017 staat Hegyem op de vinologische kaart. Meer en meer mensen herkennen en erkennen de wijnen.
Hegyem is sinds 2015 officieel een Biologisch werkend wijngoed. We werken met een team van 2 vaste mensen met daaromheen waar nodig dagwerkers. Voor deze arme regio vormt Hegyem economisch impuls van betekenis. Tientallen jaren geleden, voor de communistische tijd, was het hier volgens de overlevering een bekend wijngebied waar echte kwaliteitswijn werd gemaakt. We zijn hard op weg om met Hegyem opnieuw die herkenning en erkenning te krijgen.
Mooie biologische wijnen, werkgelegenheid en een droom waarmaken in een werkelijk prachtige omgeving. Dat is Hegyem!
Ik nodig je uit om vriend van Hegyem te worden!

Hoe word je Vriend van Hegyem?
Dat kan op twee manieren, allebei mag ook… graag!

1. Meeleven en investeren voor Hegyem mogelijk maken
Inmiddels staat er een klein wijngoed dat kwaliteitswijnen produceert. de biologische serie valt op internationale keuringen in de prijzen. De trouwe steun van een groep vrienden van Hegyem heeft de grotere investeringen mede mogelijk gemaakt. Hegyem kan nog steeds investeringsgelden gebruiken.
Vanaf 2020 introduceren we de mogelijkheid om als Vriend van Hegyem obligaties te kopen met rente en aflossing in natura. Hegyem ontvangt dan een groter bedrag in één keer, waarmee ze kan blijven investeren en jij ontvangt een aantal jaren wijn met een aantrekkelijk rendement.
Een coupure van € 300,00 geeft recht op 5 jaar lang een doos wijn (3x rood en 3x wit) uiteraard kun je ook meerdere coupures van € 300,00 aanschaffen. Na betaling ontvang je direct je eerste wijnen.  Als je nieuwe mensen aandraagt die ook coupures willen aanschaffen ontvang je bovendien een fles wijn extra cadeau.
Voor vrienden met een kleinere portemonnee is het mogelijk om een coupure in 2 jaar te betalen. Dan ontvang je het eerste jaar 3 flessen wijn (2x wit en 1x rood) en vervolgens 4 jaar lang een doos van 6 flessen wijn.

2. Meeleven en consumeren!
In een aantal landen zoals de VS bestaat al langer een ondernemerswijze, Consumer Supported Agriculture (CSA) geheten, waarbij een duurzame relatie tussen de producent en de consument tot stand wordt gebracht. De producent, in dit geval ik als wijnboer van Hegyem, zorgt ervoor om jaarlijks fijne wijnen te maken, die als eerste aan de Vrienden van Hegyem geleverd worden. Deze consumerende Vrienden tekenen ieder jaar vooraf in op een aantal af te nemen flessen tegen een bepaalde prijs, variërend van 6 flessen tot een veelvoud daarvan.
Door deze werkwijze ben ik als wijnboer dan enigszins verzekerd van een goede omzet, en is de klant verzekerd van een voorkeurspositie in het verkrijgen van een kwalitatief goede wijn. En bovendien weet ik dan dat mijn wijn met ‘liefde’ wordt gedronken.
Vanzelfsprekend zal ik alle Vrienden van Hegyem via www.hegyem.nl, Facebook, Twitter etc goed op de hoogte houden van de activiteiten en de ontwikkeling op het wijngoed. Natuurlijk zal ik me ook verantwoorden over waarin het geld is geïnvesteerd. En last but not least; Uiteraard ben je ook van harte welkom om in de zomer of herfst langs te komen en leid ik je graag rond in de wijngaard en in de wijnmakerij!. En natuurlijk valt er dan van alles te proeven en te kopen.
Jaarlijks organiseer ik in Amsterdam een proeverij voor de nieuwe jaargang. Exclusief voor de vrienden van Hegyem wijnen.

Ik hoop van harte dat je Vriend van Hegyem wilt worden.
Laat me weten of je wilt meeleven en investeren! Of dat je wilt meeleven en consumeren! Of misschien wel allebei.

  Voornaam (verplicht)

  Achternaam (verplicht)

  Uw e-mail (verplicht)

  Ik wil meeleven en investeren!

  Ik wil meeleven en consumeren!

  Translate »