Skip to content
Hongaarse wijnen

Hongaarse wijnen

Op onze hellingen staan de volgende rassen Hongaarse wijnen aangeplant: Kékfrankos (rood), Syrah (rood), Zöld Veltelini (wit), Muscat Blanc (wit) en verschillende Rizlingsoorten (wit). In 2015 zijn we officieel een biologische wijngaard geworden. De rode wijnen die we produceren zijn volledig biologisch. Voor de witte wijnen is het nog niet zover. Die worden nu ongeveer voor 50% van biologische druiven gemaakt. Het maakproces van de wijn zelf voldoet wel al aan de biologische eisen.

Bestel onze Hongaarse wijn online

De wijn wordt ambachtelijk gemaakt met moderne kennis en technieken. Onze filosofie is om Hongaarse wijnen te maken waarbij we de wijn in het wordingsproces volgen en we de wijn met zo min mogelijk extra ingrepen tot hun expressie willen laten komen. We gebruiken sulfiet, dat is nodig om de wijn goed houdbaar te maken en zuiver te houden. Dit doen we op een slimme manier zodat we de totale hoeveelheid zo laag mogelijk houden. Doorgaans zitten we op de helft tot twee derde van de norm voor biologische wijnen.

Het team van Hegyem bestaat uit 2 mensen. In het hoogseizoen zijn er meer mensen betrokken en werken er nog een paar mensen mee. Gezamenlijk beheren we de wijngaarden en de wijnmakerij. Cisca maakt de belangrijke keuzes wat betreft de wijnen.

Hegyem wordt verkocht door producent Cisca Ansem via eigen import:
Onze Hongaarse wijnen kunt u bestellen via onze eigen import of door ons te mailen. Als Vriend van Hegyem tekent u in op de oogst. Een belangrijk deel van de Hongaarse wijnen worden afgenomen door Vrienden en Vriendinnen van Hegyem. In het begin van de zomer van 2016 komen de Vrienden van Hegyem de wijnen proeven en hun gereserveerde wijnen ophalen. De Vrienden investeerders krijgen dan ook hun rente aan wijn uitgekeerd.

Heeft u een vraag? Neem gerust contact op.

Translate »