Skip to content
Hongaarse Syrah alle wijnen

Zold Veltelini

Op onze hellingen staan de volgende rassen aangeplant: Kékfrankos (rood), Syrah (rood), Zöld Veltelini (wit), Muscat Blanc (wit) en verschillende Rizlingsoorten (wit). In 2015 zijn we officieel een biologische wijngaard geworden. De rode wijnen die we produceren zijn volledig biologisch. Voor de witte wijnen is het nog niet zover. Die worden nu ongeveer voor 50% van biologische druiven gemaakt. Het maakproces van de wijn zelf voldoet wel al aan de biologische eisen.

Onze Hongaarse wijnen worden ambachtelijk gemaakt met moderne kennis en technieken. Onze filosofie is om Hongaarse wijn te maken waarbij we de wijn in het wordingsproces volgen en we de wijn zoveel mogelijk zonder extra ingrepen tot hun expressie willen laten komen. We gebruiken sulfiet, dat is nodig om de wijn goed houdbaar te maken en zuiver te houden. We doen dat op een slimme manier zodat we de totale hoeveelheid zo laag mogelijk houden. We zitten doorgaans op de helft tot twee derde van de norm voor biologische wijnen.

Zold Veltelini koopt u via onze eigen import
Onze Zold Veltelini en andere Hongaarse wijnen kunt u bestellen via onze eigen import door ons te mailen. Als Vriend van Hegyem tekent u in op de oogst. Een belangrijk deel van de Hongaarse wijnen worden afgenomen door Vrienden en Vriendinnen van Hegyem. In het begin van de zomer van 2016 komen de Vrienden van Hegyem de wijnen proeven en hun gereserveerde wijnen ophalen. De Vrienden investeerders krijgen dan ook hun rente aan wijn uitgekeerd.

Vrienden van Hegyem

Inmiddels 10 jaar geleden stond ik in de heuvels van Zuid-west Hongarije. Ik bekeek het land dat bij een boerderij hoorde, die we misschien zouden kopen. Het bleek een oude wijngaard te zijn, prachtig gelegen boven op een heuvel. Ik liep rond, ik viel stil, mijn hart bonsde; ‘zou het dan toch mogelijk zijn?’
Nu ben ik de trotse bezitter van een klein wijngoed, Hegyem geheten, Hongaars voor ‘mijn berg’. Samen met mensen uit het dorp hebben we de oude vervallen wijngaarden in ere hersteld. Nu, in 2016 staat Hegyem op de vinologische kaart. Meer en meer mensen herkennen en erkennen de wijnen.
Hegyem is sinds 2015 officieel een Biologisch werkend wijngoed. We werken met een team van 3 vaste mensen met daaromheen waar nodig dagwerkers. Voor deze arme regio vormt Hegyem economisch impuls van betekenis. Tientallen jaren geleden, voor de communistische tijd, was het hier volgens de overlevering een bekend wijngebied waar echte kwaliteitswijn werd gemaakt.. We zijn hard op weg om met Hegyem opnieuw die herkenning en erkenning te krijgen.
Mooie biologische wijnen, werkgelegenheid en een droom waarmaken in een werkelijk prachtige omgeving. Dat is Hegyem.
Ik nodig je uit om vriend van Hegyem te worden!

Hoe word je Vriend van Hegyem?
Dat kan op twee manieren

1. Meeleven en investeren!
Inmiddels hebben we met de eerste uitgifte van 300 obligaties veel investeringen kunnen doen, zoals aanschaf van een kleine tractor met toebehoren, machines voor de wijnmakerij , roestvrijstalen vaten en veel meer. We starten met de uitgifte van nog eens 150 obligaties. In 2015/2016 breiden we de wijngaard met ruim een halve hectare uit. Dit betekent flink investeren in planten, palen en draden. We hebben een loofwandsnijder op de tractor nodig en in de wijnmakerij andere pompen en filters. Kortom er zijn nog veel investeringen nodig.
Om Hegyem verder te kunnen brengen zoek ik nogmaals 50 vrienden!
Vrienden die ieder gedurende de komende drie jaar jaarlijks 100 Euro willen investeren. Over drie jaar bezien dus een totale investering van € 300.
Wat krijg je daarvoor terug?
Allereerst een fraaie overeenkomst in de vorm van een obligatie.
Net als ‘gewone’ obligaties kennen ook de Vrienden van Hegyem Obligaties een vaste looptijd. Deze is tien jaar. Dat betekent dat je na het verstrijken van de looptijd je obligatie weer bij mij kunt inleveren en je je ingelegde bedrag weer terugontvangt. Het bijzondere is dat deze obligaties wel rente geven, maar dan in de vorm van wijn! Tien jaar lang jaar krijg je per ingelegde 100 Euro een fles wijn als rente!

2. Meeleven en consumeren!
In een aantal landen zoals de VS bestaat al langer een ondernemerswijze, Consumer Supported Agriculture (CSA) geheten, waarbij een duurzame relatie tussen de producent en de consument tot stand wordt gebracht. De producent, in dit geval ik als wijnboer van Hegyem, zorgt ervoor om jaarlijks fijne wijnen te maken, die als eerste aan de Vrienden van Hegyem geleverd worden. Deze consumerende Vrienden tekenen ieder jaar vooraf in op een aantal af te nemen flessen tegen een bepaalde prijs, variërend van 6 flessen tot een veelvoud daarvan.
Door deze werkwijze ben ik als wijnboer dan enigszins verzekerd van een goede omzet, en is de klant verzekerd van een voorkeurspositie in het verkrijgen van een kwalitatief goede wijn. En bovendien weet ik dan dat mijn wijn met ‘liefde’ wordt gedronken.
Vanzelfsprekend zal ik alle Vrienden van Hegyem via www.hegyem.nl, Facebook, Twitter etc goed op de hoogte houden van de activiteiten en de ontwikkeling op het wijngoed. Natuurlijk zal ik me ook verantwoorden over waarin het geld is geïnvesteerd. En last but not least; Uiteraard ben je ook van harte welkom om in de zomer of herfst langs te komen en leid ik je graag rond in de wijngaard en in de wijnmakerij!. En natuurlijk valt er dan van alles te proeven en te kopen.
Jaarlijks organiseer ik in Amsterdam een proeverij voor de nieuwe jaargang. Exclusief voor de vrienden van Hegyem wijnen.

Ik hoop van harte dat je Vriend van Hegyem wilt worden.
Laat me weten of je wilt meeleven en investeren! Of dat je wilt meeleven en consumeren! Of misschien wel allebei.

  Voornaam (verplicht)

  Achternaam (verplicht)

  Uw e-mail (verplicht)

  Ik wil meeleven en investeren!

  Ik wil meeleven en consumeren!

  Translate »